DJI Mavic 3 Enterprise reeks nieuwe firmware met uitmuntende nieuwe toepassingen

Ma3E Firmware update

Dronemaker DJI heeft onlangs een belangrijke firmware-update uitgerold voor de Mavic 3 Enterprise (M3E) serie. Deze update, die gericht is op de Mavic 3E, Mavic 3T (thermisch) en Mavic 3M (multispectraal) modellen, introduceert een aantal significante verbeteringen en nieuwe functies die de veelzijdigheid en veiligheid van deze drones aanzienlijk verhogen.

Nieuwe features:

 1. Verticale en hellingsvluchten in kaart brengen: Deze mogelijkheid is vooral nuttig voor fotogrammetrie projecten, waarbij specifieke oppervlakken of structuren in detail moeten worden gemodelleerd.
 2. Live Mission Recording: Hiermee kunnen tijdens lineaire routes de hoogte worden aangepast, wat vooral handig is bij inspecties van grote objecten.
 3. Smart Low-Light modus: Deze modus optimaliseert de opnamekwaliteit in situaties met weinig licht, waardoor de drones veelzijdiger zijn in verschillende lichtomstandigheden.
 4. Ondersteuning voor handmatige witbalansinstellingen op de RGB-camera: Gebruikers hebben nu meer controle over de beeldkwaliteit.
 5. Vision Assist: Deze functie biedt realtime zicht op de omgeving van de drone via de camera’s van de obstakelontwijkingssensoren, wat het situatiebewustzijn tijdens vluchten verbetert.
 6. Aanpassingen aan de app: Zoals de mogelijkheid om aangepaste instellingen voor Enhanced Transmission op te slaan. Deze instellingen worden automatisch toegepast op de controller en de drone wanneer DJI Pilot 2 wordt gestart.

Vereiste updates: Voor gebruikers die de nieuwe functies willen ervaren, is het nodig om de firmware van de Mavic 3E/3T/3M drones te updaten naar versie v09.02.07.06 en de afstandsbediening naar firmware v02.01.03.221.

Zorg ervoor dat je ook de DJI Pilot 2-app up-to-date houdt voor een optimale ervaring.

Hier is een overzicht van de recente firmware-updates voor de Mavic 3 Enterprise (M3E) serie:

 1. Slope Route: Deze toevoeging vergemakkelijkt fotogrammetrie voor een enkele helling. Ideaal voor gedetailleerde modellering van specifieke oppervlakken of structuren.
 2. Live Mission Recording: Hiermee kun je tijdens lineaire routes de hoogte aanpassen. Vooral handig bij inspecties van grote objecten. De waypoints die dicht bij het onderwerp worden toegevoegd, kunnen worden verbonden als de centrale lijn van het vluchtgebied.
 3. Aangepast Pauzepunt voor vluchttaken: Je kunt nu het pauzepunt aanpassen in de instellingen voor de vluchtroute.
 4. Slimme Low-Light modus voor waypointsroute: Deze modus optimaliseert opname-effecten in omgevingen met weinig licht. Alleen opnames met een vaste hoek zijn ondersteund.
 5. Vision Assist: Schakel deze functie in via systeeminstellingen > vliegtuiginstellingen > Assist. Het biedt een realtime omgevingsweergave van het vliegtuig in de rechterbenedenhoek van het livebeeld.
 6. AR RTH Route en AR Landing Point: Standaard ingeschakeld en kan worden uitgeschakeld in systeeminstellingen > vliegtuiginstellingen > Assist.
 7. Witbalansinstelling voor RGB-camera: Meer controle over de beeldkwaliteit.
 8. Aangepaste instellingen voor Verbeterde Transmissie: Deze worden automatisch toegepast op de afstandsbediening en het vliegtuig wanneer DJI Pilot 2 wordt gestart.
 9. Optimalisatie van Maximale Hoogte-instelling: Huidige instelling blijft behouden na een herstart, zelfs als de waarde boven 500 m is ingesteld.
 10. Optimalisatie van Slimme RTH-instelling: Huidige instellingen blijven behouden na een herstart.
 11. UI-interactie-optimalisatie: Verbeteringen in livebeeldinstellingen en routeaanmaak voor een lineaire route.
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Meld u aan om updates, promoties en sneak peaks van aankomende producten te ontvangen. 

Door u in te schrijven gaat u akkoord dat wij u informatieve en promotionele emails sturen.
Drone4pro

Drone4pro

Antwoord meestal binnen het uur (8:00-19:00)

I will be back soon

Drone4pro
Hallo
Heb je een vraag, stel ze hier
Messenger