Nieuwe DJI Phantom 4 RTK drone firmware beschikbaar

DJI Phantom 4 RTK Firmware update

Voor een aantal DJI-drones zal een nieuwe firmware-update uitgebracht worden, te beginnen met de meest compacte en zeer nauwkeurige mapping drone van het bedrijf, de Phantom 4 RTK-drone.

Vorige week gaf DJI het advies aan Phantom 4 RTK drone-operators om hun DJI-apps, waaronder ook DJI GS RTK en afstandsbedieningen te updaten voor een geplande revisie van de kaartdiensten.

Met deze update komt er ook een nieuwe veel gevraagde functie bij, namelijk “Smart Return to Home”. Je kan deze instelling vinden onder “Battery settings” in DJI GS RTK. Wanneer GNSS beschikbaar is, kan Smart RTH worden gestart met de RTH-knop op de afstandsbediening om de drone automatisch terug te laten keren naar het laatst gekende Home Point. Terwijl de drone terug vliegt, zal het de primaire camera gebruiken om obstakels tot 300m voor zich te herkennen, zodat het een veilige route naar huis kan vinden. Uiteraard dien je hiervoor een werkend GPS signaal te hebben.

Deze nieuwe P4 RTK drone firmware die DJI heeft uitgebracht is versie v02.02.0611. De afstandsbediening is bijgewerkt krijgt dan versie v02.02.0612, terwijl de SDK-afstandsbediening versie v02.02.0611 krijgt. Het is belangrijk om ze allemaal te updaten, anders zullen ze niet met elkaar samenwerken en krijg je verbindingsfouten. Je DJI GS RTK-app moet ook worden bijgewerkt naar versie v2.2.5-GSP.

Je kan de Phantom 4 RTK firmware bijwerken met DJI Assistant 2 for Phantom of vanuit de DJI GS RTK-app kan je ook firmware van zowel de drone als de afstandsbediening updaten.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Meld u aan om updates, promoties en sneak peaks van aankomende producten te ontvangen. 

Door u in te schrijven gaat u akkoord dat wij u informatieve en promotionele emails sturen.
Drone4pro

Drone4pro

Antwoord meestal binnen het uur (8:00-19:00)

I will be back soon

Drone4pro
Hallo
Heb je een vraag, stel ze hier
Messenger