Welke DJI Remote Controller is compatibel met welke drone?

DJI RC Pro

We krijgen vaak de vraag of een bepaalde DJI afstandsbediening gebruikt kan worden met een bepaald model drone. Daarom hier een complete gids voor de verschillende DJI-afstandsbedieningen die op de markt zijn, en vooral een overzichtstabel van de compatibiliteit tussen de verschillende modellen DJI-afstandsbedieningen en drones. We zullen deze tabel bijwerken zodra de fabrikant updates uitbrengt of een nieuw model op de markt brengt.

DJI radiobesturingen: Compatibiliteitstabel

Consumer Modellen

radio control dji rc n1
DJI RC-N1
radio control dji rc n1
DJI RC-N2
radio control dji smart controller
DJI
Smart
Controller
radio control dji rc 1
DJI RC
dji rc 2 remote control
DJI RC 2
radio control dji rc pro
DJI RC Pro
radio control radio control 2 DJI FPV
DJI FPV V2
radio control dji motion controller
DJI
Motion Controller
radio control dji rc motion 2
DJI
RC Motion 2
Mavic
Mini
Mini-SE
Mini 2
Mini 2 SE
Mini 3
Mini 3 Pro
Mini 4 Pro
Mavic Air 2
Air 2S
Air 3
Mavic 2
Mavic 3
Mavic 3 Classic
Mavic 3 Pro
DJI FPV
Avata

Enterprise Modellen

SC EnterpriseSC Enterprise DualRC Pro Plus
RM700
RC Pro Plus Dual
RM700
Mavic 3 Enterprise
Mavic 3 Thermal
Mavic 3 Multispectraal
M30
M30T
M300
M350
Inspire 3

Overzicht van de verschillende modellen

DJI RC-N1 Remote Controller

De DJI RC-N1 radiobesturing, die werd geïntroduceerd met de release van de DJI Mini 2, betekende een duidelijke verbetering ten opzichte van eerdere DJI afstandsbedieningen en werd al snel DE standaard radiobesturing van het merk. Het is ook de afstandsbediening die kan worden gebruikt met het grootste aantal verschillende DJI-drones, dankzij de compatibiliteit met de verschillende transmissiesystemen O2, O3 en O3+ van de fabrikant.

Hij heeft geen scherm, dus je moet een smartphone of tablet aansluiten om het door de drone vastgelegde beeld te ontvangen en toegang te krijgen tot de verschillende instellingen, maar de veerklem die hiervoor is voorzien, aan de bovenrand, is erg handig maar te klein voor de grotere tablets. Ergonomisch, ligt goed in de hand en maakt een nauwkeurige besturing van de drone mogelijk.

De DJI RC-N1 is compatibel met de volgende drones:

 • DJI Mini 2
 • DJI Mini 2 SE
 • DJI Mini 3
 • DJI Mini 3 Pro
 • DJI Mavic Air 2
 • DJI Air 2S
 • DJI Mavic 3
 • DJI Mavic 3 Klassiek
 • DJI Mavic 3 Pro

DJI RC-N2 remote controller

De DJI RC-N2 afstandsbediening is een update van de DJI RC-N1. Deze afstandsbediening komt met de release van de DJI Air 3 en is bedoeld om de volgende generatie van het videotransmissiesysteem van de fabrikant te introduceren, namelijk DJI O4. Het nieuwe systeem ondersteunt een extra frequentieband in Europa (5,1 GHz).

De fysieke kenmerken van de RC-N1 zijn behouden gebleven en de enige verschillen met het oude model zitten aan de binnenkant: het transmissiesysteem is bijgewerkt en het antennesysteem is geüpgraded van 1T2R naar 2T2R, voor een bereik tot 20km FCC / 10km CE en een stabielere verbinding.

De DJI RC-N2 is compatibel met de volgende drones:

DJI Smart Controller

De DJI Smart Controller-radiobesturing werd in januari 2019 gelanceerd en was aanvankelijk bedoeld voor de Mavic 2-serie. Verschillende updates maakten het vervolgens mogelijk om compatibel te zijn met de Mavic Air 2, de Phantom 4, vervolgens de Mini 2 en de Air 2S. DJI stopte met de marketing van deze afstandsbediening in augustus 2021.

De Smart Controller heeft een groot, ultrahelder (1000 cd/m²) 5,5-inch aanraakscherm. Het bevat een Android-besturingssysteem waardoor het schaalbaar is, omdat je applicaties van derden kunt installeren, zoals Facebook of Instagram, om direct foto’s en video’s online te plaatsen.

Hij is compatibel met de volgende drones:

 • DJI Mini 2
 • DJI Mavic Air 2
 • DJI Air 2S
 • DJI Mavic 2 Pro
 • DJI Mavic 2 Zoom
 • DJI Mavic 2 Enterprise
 • DJI Phantom 4 Pro V2.0

DJI RC Remote Controller

De DJI RC radiografische besturing is het nieuwste besturingssysteem met ingebouwd scherm dat DJI aanbiedt. Het werd door de fabrikant geïntroduceerd met de release van de nieuwste toevoeging aan de Mini serie, de DJI Mini 3 Pro. Het is beschikbaar in het Fly More pakket van de drone, maar ook los. Dankzij de laatste updates is het compatibel met andere modellen, zoals de Air 2S of de Mavic 3.

De DJI RC is licht en ligt prettig in de hand, heeft een 5,5-inch touchscreen met 700 nits aan helderheid en een indrukwekkende batterijlevensduur van 4 uur waarmee meerdere vliegsessies mogelijk zijn zonder op te laden.

De DJI RC kan worden gebruikt met de volgende drones:

DJI RC 2 remote controller

Net als de DJI RC-N2, werd de DJI RC 2 afstandsbediening tegelijkertijd geïntroduceerd met de nieuwste versie van DJI’s “Air” drone serie, de DJI Air 3. Dit is de update van de DJI RC met het nieuwe DJI O4 video transmissie systeem. Dit is de update van de DJI RC met het nieuwe DJI O4-video-transmissiesysteem van het bedrijf, dat een extra frequentieband in Europa biedt (5,1 GHz), een betrouwbaardere verbinding en een maximaal bereik dat is uitgebreid tot 20 km FCC en 10 km CE.

Deze update gaat gepaard met een paar fysieke veranderingen, waarvan de meest in het oog springende de toevoeging van twee externe vouwantennes bovenop de radiobesturingseenheid is, ontworpen om de stabiliteit van de transmissie te verbeteren.

De DJI RC 2 is compatibel met de volgende drones:

DJI RC Pro remote controller

De DJI RC Pro, aangekondigd als de vervanger van de DJI Smart Controller, is de nieuwste high-end afstandsbediening van DJI. Hij werd samen met de Mavic 3 uitgebracht in het duurste pakket onder de pakketten die bij de drone worden aangeboden, maar is nu ook afzonderlijk verkrijgbaar en DJI heeft de compatibiliteit met de Air 2S en Mini 3 Pro uitgebreid.

Het is uitgerust met een prachtig 5,5 inch touchscreen met 1000 nits helderheid, heeft een volledige touch-interface en biedt een geweldig bedieningscomfort voor een topervaring. De schaalbare interface is geschikt voor apps van derden, zoals Facebook, Twitter of Instagram, en hij heeft ook een mini-HDMI-poort waarmee je de live videostream kunt delen op een extern scherm.

De DJI RC Pro is compatibel met de volgende drones:

DJI FPV V2 remote controller

De DJI FPV V2-afstandsbediening werd gelanceerd voor de release van de eerste drone die door DJI is gemaakt om FPV-ervaring naar het grote publiek te brengen, de DJI FPV. De afstandsbediening wordt standaard bij de drone geleverd en is ook los verkrijgbaar voor eigenaren van de nieuwste FPV-drone van het merk, de DJI Avata.

De DJI FPV V2 is een eenvoudige afstandsbediening in de vorm van een afstandsbediening voor een videospelconsole, zonder scherm natuurlijk, want de piloot ontvangt het beeld rechtstreeks in de helm die bij de drone wordt geleverd. Maar de eenvoud wordt alleen geëvenaard door de efficiëntie, met beproefde joysticks die een vloeiende en nauwkeurige besturing bieden.

De DJI FPV V2 afstandsbediening is compatibel met de volgende drones:

DJI Motion Controller

De DJI afstandsbediening is de andere afstandsbediening die door DJI is gemaakt om met de FPV-drones, de DJI FPV en de Avata, te vliegen. De afstandsbediening wordt standaard geleverd bij de Avata en is als optie verkrijgbaar voor DJI FPV-eigenaars.

Radicaal anders dan alles wat de fabrikant tot nu toe heeft aangeboden, heeft deze afstandsbediening de vorm van een joystick die doet denken aan de gevechtsvliegtuigen die Tom Cruise bestuurde in Top Gun en die het dus mogelijk maakt om de drone op een intuïtieve manier via handbewegingen te besturen. De ultieme afstandsbediening voor wie op zoek is naar totale onderdompeling!

De DJI Motion Controller is compatibel met de volgende drones:

 • DJI FPV
 • DJI Avata

DJI RC Motion 2 remote controller

De DJI RC Motion 2, nieuw uitgebracht in april 2023, is de tweede joystick-controller die door DJI wordt geproduceerd. Hij vervangt de DJI Motion Controller.

Deze nieuwe versie voegt nieuwe functies toe die niet aanwezig waren op de eerste Motion Controller, zoals onder andere: de mogelijkheid om de drone achteruit te bewegen dankzij een nieuwe trekker die je naar je toe kunt trekken, een nieuwe mini-joystick waarmee je omhoog en omlaag kunt gaan en horizontale bewegingen naar links en rechts kunt maken, of een nieuw FN-wiel waarmee je de parameters van de camera live kunt aanpassen.

De DJI RC Motion 2 is compatibel met de volgende drones:

 • DJI Avata
 • DJI Mini 3 Pro
 • DJI Mavic 3
 • DJI Mavic 3 Classic
 • DJI Mavic 3 Pro

DJI-radiobesturingen: conclusie

Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer DJI radiobesturingen aanbiedt die compatibel zijn met meerdere drones tegelijk. Dit is ook de reden waarom de nieuwste drones van het merk ook alleen worden aangeboden zonder radiobesturing, zodat ze kunnen worden gebruikt met een afstandsbediening die je al hebt van een ander model.

DJI zal zijn radiobesturingen zeker verder ontwikkelen via updates om ze compatibel te maken met andere bestaande drones of nieuwe modellen die nog komen. Blijf dus op de hoogte! Als je je afvraagt welke DJI afstandsbediening compatibel is met welke drones, houd deze pagina dan apart en kom later nog eens terug: we zullen deze pagina zeker bijwerken zodra er nieuwe compatibiliteiten worden aangekondigd door DJI.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Meld u aan om updates, promoties en sneak peaks van aankomende producten te ontvangen. 

Door u in te schrijven gaat u akkoord dat wij u informatieve en promotionele emails sturen.
Drone4pro

Drone4pro

Antwoord meestal binnen het uur (8:00-19:00)

I will be back soon

Drone4pro
Hallo
Heb je een vraag, stel ze hier
Messenger